dimitrovproekt.com» ЕПДМ хидроизолационни системи

Превъзходни покривни решения

Наследството на Файърстоун в успеха и качеството намира своето продължение в строителната промишленост чрез поделението Файърстоун Строителни Продукти, което произвежда висококачествена ЕПДМ каучукова мембрана за плоски покривни конструкции. Файърстоун Строителни Продукти навлиза в покривната промишленост през 1980 г., откривайки завод за производство на ЕПДМ в Прескът, САЩ.

Днес компанията има произведени и инсталирани над 1.200.000.000 кв. м. от RubberGard® ЕПДМ. Този изключителен обем прави Файърстоун Строителни Продукти водещ световен производител на ЕПДМ каучукови мембрани.   

Първият Firestone RubberGard® EPDM покрив е инсталиран през 1980 г. в Уисконсин, САЩ и притежава отлични работни характеристики, които му позволяват да се експлоатира и до днес. Той е доказателство за издръжливостта на покривните системи на Firestone RubberGard® EPDM. 

Залепена ЕПДМ покривна система Залепена ЕПДМ покривна система Закотвена ЕПДМ покривна система Зелен ЕПДМ покрив

ЕПДМ Системи

Баластова ЕПДМ покривна система

 Затежнена Систем

ЕПДМ мембраната се разтила свободно върху приемлива основа. Всички покривни детайли и прониквания се изпълняват в съответствие с изискванията на Файърстоун. Веднъж завършена, ЕПДМ мембраната се закрепва чрез използването на одобрен баласт от гладки камъни или плочи, с минимална тежест от 50 кг/м2.             

Залепена ЕПДМ покривна система

Залепена Система

ЕПДМ мембраната се залепва директно върху приемлива основа, използвайки за целта Файърстоун Свързващо Лепило.  Системата може да бъде приложена на всички сгради, чиято покривна основа е съвместима с лепилата и би осигурила достатъчна устоийчивост на опън.

Обурната Баластова ЕПДМ покривна система

Обърната Система

Разновидност на традиционната Баластова Система и е идеална за покриви с регулярен трафик или сурови климатични условия. Листовете ЕПДМ се отделят от баласта с пласт влагоустойчив геотекстил, свободно положен върху мембраната.

Закотвена ЕПДМ покривна система

Закотвена Система

Олекотена система за механично закрепване, без пробиване на мембраната. Системата е разработена на основата на QuickSeam® RMA: лента от усилена ЕПДМ мембрана съчетаваща в себе си две QuickSeam® самозалепващи лепенки по краищата на мембраната по цялата дължина на лентата.

Зелена ЕПДМ покривна система

Зелен покрив

Градина на покрива е чудесен начин да се използва максимално градското пространство, да се защити природата и да се спестят пари в дългосрочен план. ЕПДМ мембраната на Файърстоун е идеална за екстензивни покриви, използвайки леки и изискващи малка поддръжка седуми. С големите размери на платната(без снадки до 930м2), леката и гъвкава ЕПДМ мембрана успешно е преминала FLL теста за устойчивост на корени.

Фотоволтаичена система върху ЕПДМ покрив

Фотоволтаична Система

Файърстоун мембраните се представят отлично във времето, показват изключителна устойчивост и могат да издържат на високи температури. Покривните системи на Файърстоун съдържат важна селекция от аксесоари, които могат да се използват за третиране и на наи-сложните детайли, свързани с инсталацията на PV панели.